Fennmaradási engedélyezési eljárás

Hogyan lehet fennmaradási engedélyt kérni?

Az engedély nélkül vagy attól eltérően, az adott munka elvégzésére nem jogosult kivitelezővel, az építés szabályait figyelmen kívül hagyva (jogszerűtlenül, jogosulatlanul vagy szakszerűtlenül) megkezdett vagy elvégzett építési tevékenység esetén amennyiben annak jogszabályi feltételei fennállnak, az épületre fennmaradási engedély adható. Megbízás esetén az engedély megszerzéséhez szükséges tervezők, szakértők bevonása, a készülő szakági dokumentumok összehangolása, folyamatos kapcsolattartás, szükség esetén mediátori szerepvállalást vállalok a hatóságok és az építtető között. Mindez szoros együttműködést, gondos odafigyelést és főképp bizalmat igényel. Az előkészítés és tervezés több hónapot, az engedélyezési eljárás lebonyolítása is hasonló időt vehet igénybe.

Mivel minden kivitelezés és az adódó szabálytalanság egyedi, így komplett fennmaradási engedélyezési eljárás lebonyolítására szinte lehetetlen előre pontos árajánlatot készíteni.

Ha a kérelem összeállításában tanácstalan, vagy nincs ideje értelmezni a jogszabályokat, kérelmeket és űrlapokat kitölteni, forduljon hozzám bizalommal.