Használatbavétel tudomásulvételi engedély kérelem benyújtása építésügyi hatósághoz

Használatbavétel tudomásulvételi engedély kérelem benyújtása építésügyi hatósághoz

Abban különbözik a használatbavételi engedélytől, hogy ebben az eljárási formában az építésügyi hatóság nem von be az eljárásába szakhatóságokat.   A Kivitelező visszaadja a munkaterületet és az építési napló zárásra kerül. Földmérőt hívunk, hogy mérje fel az épületet. Ha elvégezte a munkáját és feltöltötte az OÉNY (Országos Építési Nyilvántartás) rendszerbe a záradékolt vázrajzot, összeállítjuk a szükséges dokumentációt és feltöltjük az ÉTDR rendszerbe (építésügyi hatóság által használt felület) a kérelmet. Az eljárás eredményeként megkapjuk a döntést az épület használatbavételéről.

Mi lett a lakhatási engedély utódja?

2016 júliusát megelőzően szerzett építési engedély birtokában épített lakóházak esetén használatbavétel tudomásulvételi eljárást kell kezdeményezni a területileg illetékes megyei kormányhivatal építésügyi osztályán. A 2016 júliusát követően egyszerű bejelentéssel épült lakóházak esetén hatósági bizonyítványt kell kérni az építésügyi hatóságtól.

Ha a kérelem összeállításában tanácstalan, vagy nincs ideje értelmezni a jogszabályokat, kérelmeket és űrlapokat kitölteni, forduljon hozzám bizalommal.